Historie

Kwaliteitskoffie

In 1963 vertrok Tien van Tienen naar Amsterdam. In het Brabantse Zeeland was zijn passie voor koffie al aangewakkerd, waarna hij in Amsterdam in de leer ging bij Wilhelmus Lévelt. Hij was samen met zijn broer Jacobus eigenaar van de koffiebranderij Simon Lévelt. Al 200 jaar kwaliteitskoffiebranders in Amsterdam. In deze omgeving van bevlogen koffiemensen ontwikkelde Tien van Tienen zijn smaak voor espresso.

Machines

Hij kwam er al snel achter dat een goed kopje koffie alleen bereid wordt met een goede en perfect afgestelde machine. Omdat er in die tijd nog nauwelijks goede koffiemachines te verkrijgen waren in Nederland kwam Tien van Tienen daarvoor in Italië terecht. Het land waar de ‘macchina’ voor schoonheid en perfectie staat. In 1963, het jaar waarin de eerste Lamborghini werd gepresenteerd, haalde Tien van Tienen de eerste machines naar Nederland en legde zo de basis voor ons kwaliteitsmerk.

Espressionato

De passie voor de perfecte combinatie van een heerlijke espresso, vers gezet in kwaliteitsmachines en gepresenteerd in het mooiste servies is door de volgende generaties van de familie Van Tienen verder uitgebouwd tot wat het nu is. Een exclusief totaal concept voor de horeca waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van de beste en
meest duurzame koffiemelanges.